این روزها شاید کمتر کسی نام و کاربرد ضایعات گالوانیزه را نشنیده باشد. ضایعات نوعی بازیافت پیشرفته بوده که یکی از منابع حیاتی کشورهای مدرن امروزی است. ضایعات با توجه به نحوه تولید، نوع آلیاژ سازنده و کاربرد به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند.
به یک ورقه آهنی یا ورقه ای فولادی که از جنس روی بر روی آن کشیده شده باشد گالوانیزه میگویند .به این دلیل ورقه ها را گالوانیزه میکنند که مانع از زنگ زدگی و نفوذ آب بشوند .
معمولا از ورقه های گالوانیزه برای تولید لوله ها استفاده میکنند .این ویژگی خاص سبب شکنندگی خاص این ورق ها و ضد نفوذ شدن آن ها میگردد .همچنین ویژگی های مهم آن مقاومت بالا می باشد .
جهت فروش ضایعات گالوانیزه خود با شماره 09938234323 تماس بگیرید.
ضایعات گالوانیزه چیست؟
همان طور که گفته شد، آهن سفید یا همان آهن گالوانیزه از ترکیب آهن و روی تشکیل شده است که به همین جهت در میان ضایعات فولادی، رتبه پایینی را به خود اختصاص داده است.
زائدات گالوانیزه معمولا از شیروانی های فرسوده و قطعات ساخته شده با ورق گالوانیزه حاصل شده که پس از ذوب شدن در کوره های مخصوص، به فرایند تولید و جدا سازی ناخالصی هدایت می شود.
ضایعات ذوب شده گالوانیزه بدلیل دارا بودن ناخالصی، عیار کمتری داشته و بالطبع قیمت پایین تری دارد. ضایعات گالوانیزه از دو طریق پیرومتالورژیکی و هیدرومتالورژیکی تولید می شود
خریدارضایعات گالوانیزه در تهران
به دلیل دارا بودن درصدی از روی، قیمت ضایعات گالوانیزه پایین تر از بقیه ی می باشد.ضایعات گالوانیزه را از فرسودگی قطعات شیروانی، کانال کولر، لوله های آب، لوله ی بخاری، قطعات کابینت و مانند آن حاصل میشود. این قطعات را با قطعات همان درجه وارد کوره های ذوب میکنند.
ترکیبات شیمیایی در ضایعات گالوانیزه | |
نام عنصر | درصد موجود |
سیلیکون | 0.04 |
آهن | 96 |
مس، کروم، نیکل | 0.45 |
سرب، روی | 70 |
فسفر | 0.06 |
گوگرد، کبالت | 0.06 |
خاک روی | 15 |
بازدهی کلی فرایند خالص سازی
70% از ترکیبات کلی قبل از فرایند بازیافت ضایعات گالوانیزه |
انواع محصولات حاوی گالوانیزه
در بسیاری از تجهیزات مورد نیاز در ساخت خانه ها از جمله لوله های بخاری، لوله ی آب، کابینت آشپزخانه، کانال کولر ، شیروانی ها و مانند آن از آهن گالوانیزه استفاده میشود.
در واقع در هر وسیله ای که نیاز به بکارگیری فلز آهن هست، اما احتمال خوردگی آن وجود دارد، استفاده از گالوانیزه کاربردی خواهد بود.
قیمت خرید ضایعات گالوانیزه در تهران
در سال های اخیر، حجم تولیدی ضایعات گالوانیزه بالا بوده و به همین جهت فرایند بازیافت آن و استفاده مجدد در صنایع مختلف، از استقبال بالائی برخوردار بوده و بازار فروش نسبتا خوبی دارد.
قیمت ضایعات آهن و ضایعات گالوانیزه به وزن آن بستگی داشته و اخیرا نرخ دلار نیز بر روی قیمت ضایعات گالوانیزه در بازارهای جهانی تاثیر بسیار بالائی داشته به صورتی که، ضایعات گالوانیزه به عنوان یک کالای مهم در داد و ستد مورد استفاده قرار می گیرد.
ضایعات گالوانیزه بر اساس درجه کیفیت به چند دسته ویژه، درجه یک، درجه دو و درجه سه قیمت گذاری می شود.جهت استعلام قیمت در رابطه با ضایعات گالوانیزه میتوانید با کارشناسان ما خریدار ضایعات آهن در تهران تماس بگیرید .
جهت فروش ضایعات گالوانیزه خود با شماره 09938234323 تماس بگیرید.
آهن گالوانیزه چیست؟
آهن گالوانیزه و یا آهن سفید متشکل از ورقه آهنی یا فولادی با پوشش روی است. پوشش روی سبب جلوگیری از زنگ زدگی لایه های زیرین فولادی می شود. با از بین رفتن پوشش روی، لایه های زیرین زنگ نزده و از این رو پوشش مناسبی برای لایه های آب به شمار می رود.
آهن گالوانیزه حاصل فعل و انفعالات شیمیایی میان فلز روی و ورق آهنی بوده که با اکسید شدن فلز روی به عنوان پوشش ورق فولادی، استحکام و مقاومت بالائی را برای ورق های فولادی رقم خواهد زد.ورق های گالوانیزه تولیدی معمولا در عرض 100 تا 125 سانتی متر و ضخامت 0.18 تا 6 میلی متر در بازار عرضه می شود.
طول عمر ورق های اهن گالوانیزه معمولا 20 تا 30 سال بوده و هیچ گاه دچار زنگ زدگی نمی شود. اهن گالوانیزه پس از مدتی فرسوده شده و از چرخه استفاده به چرخه ضایعات هدایت شده و با بازیافت مناسب و مراحل خالص سازی مجددا به چرخه تولید و ساخت ورق های فلزی و دیگر مقاطع مورد استفاده در صنایع مختلف باز خواهد گشت.
مزایای آهن گالوانیزه چیست؟
- طول عمر بالا : استفاده از روکش روی بر روی لایه های فولادی، سبب افزایش طول عمر آهن می شود.
- مقاوم در برابر ضربه و زنگ زدگی : پوشش گالوانیزه بر روی آهن، مقاوم در برابر ضربه و زنگ زدگی بوده و در صورت از بین رفتن پوشش روی، لایه فولادی زنگ نزده و از بین نمی رود.
- هزینه اقتصادی : فرایند طراحی و تولید ورق های گالوانیزه هزینه بالایی نداشته و بواسطه مراحل اجرایی ساده انجام می شود.
- تمیز کردن راحت : ورق های گالوانیزه بسیار راحت همراه با یک دستمال تمیز شده و معمولا با یک اسپری قلیایی و یک دستمال، سطح بسیار تمیزی خواهید داشت.
بازیافت ضایعات گالوانیزه در تهران
بازیافت ضایعات گالوانیزه و فلز روی، تاثیر بسیار خوبی بر روی محیط زیست و عوامل محیطی داشته و نیروی کار عظیمی از جوانان کشور را در بر گرفته است.
روی پس از آهن، از فلزات پرکاربرد و ارزشمند بوده که در صورت خالص سازی صحیح و بازیافت اصولی، کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارد. استفاده مجدد از ضایعات گالوانیزه در قالب فلزات اضافی به خصوص در صنایع اتومبیل سازی کاربرد بسیاری داشته و از اتلاف فیزیکی جلوگیری خواهد کرد.
نیاز مجدد به فرایند تولید جهت جایگزینی و استخراج مواد جدید با انجام عملیات بازیافت ضایعات گالوانیزه کاهش یافته و سرمایه های ملی حفظ می شود.
کاربرد آهن گالوانیزه
آهن گالوانیزه به لحاظ مقاومت و استحکام در رده بالائی قرار داشته و باصرفه و اقتصادی است. بسیاری از لوله های پرکاربرد همانند لوله بخاری، لوله آب، کابینت آشپزخانه، شیروانی و هم چنین مواردی که در فضای باز قرار داشته همانند دکل های مخابراتی، گاردریل ها و دکل های فشار قوی برق از آهن گالوانیزه ساخته می شود. در طراحی و تولید لوازم ظریف همانند صنایع خودرو سازی، قطعات مختلف ابزار آلات نیز از گالوانیزه سرد استفاده می شود.
ضایعات گالوانیزه گرم
در این شیوه، ورق های فولادی در گالوانیزه گرم استفاده می شود. در این شرایط واکنش میان روی مذاب و لایه فولادی، منجر به تولید نوعی خاکستر یا سرباره کرده که این خاکستر بر روی حوضچه مذاب جمع آوری می شود.
خاکستر حاصل از مواد مذاب با نام خاک روی شناخته می شود. خاک روی جمع آوری شده در واقع 12 درصد از پوشش کلی روی قطعات فولادی بوده و در صورت تحلیل و آنالیز سازی حاوی 70 الی 96 درصد فلز روی است.
خاک روی موجود بر روی حوضچه مذاب بعد از تکمیل فرایند مذاب سازی در کوره، جمع اوری شده و خالص سازی می شود.اگر سرباره های تولیدی حاوی درصد بالایی از فلزات مس، نیکل و کبالت باشد بایستی با ادغام دو روش پیرومتالورژیکی وهیدرومتالورژیکی خالص سازی شده و فلزات جداسازی شوند.
ضایعات گالوانیزه سرد
در این مورد، ضایعات گالوانیزه از طریق گالوانیزه های فرسوده که مردم جمع آوری می کنند؛ حاصل می شود. گالوانیزه های فرسوده که به عنوان زباله شناخته می شود؛ در مراکز جمع آوری خالص سازی شده و با تکنیک های متعدد بازیابی می شود.